Fodterapi

Hvad er fodterapi


Fodterapi er forebyggelse og behandling af fodlidelser ydet af en statsautoriseret fodterapeut. Autorisationen er din garanti for fodterapeutens anerkendte uddannelse og dermed for behandlingens kvalitet. Kend os på logoet.


Alle kan komme hos en fodterapuet.

Vi har alle behov for den forebyggende indsats, der består i vejledning omkring fødder og fodtøj, fodøvelser og andet der giver sunde og raske fødder.

Fodterapi er også klipning af negle, beskæring af hård hud, ligtorne, bøjlebehandling, indlæg og små aflastninger.

Giv dine fødder en god behandling da de skal bære dig gennem hele livet. Gør de det med sundhed, er der mange besparelser, både menneskeligt og økonomisk.


Jeg tilbyder følgende behandlinger:


Journaloptagelse

Journaloptagelse er din tryghed for, at behandlingen altid tager udgangspunkt i dig, og er et vigtigt redskab for at kunne planlægge og dokumentere din behandling.

Oplysninger i journalen er fortrolige, og jeg er som statsautoriseret fodterapeut underlagt tavshedspligt, jf. sundhedsloven.

Jeg benytter elektronisk patientjournal (Fodform). Naturligvis er journalen godkendt af sundhedsmyndighederne. Det er din tryghed for, at oplysningerne er forsvarligt opbevaret. 


Almindelig fodbehandling

Behandlingen starter efter eget valg med eller uden fodbad.

Ved en almindelig fodbehandling bliver neglene klippet, tilrettet og renset op. Hård hud, hælrevner og ligtorne fjernes.

Har du fortykket eller deforme negle, bliver de tilrettet, så de får så normal en tykkelse og form som muligt.

Til sidst smøres fødderne ind i en dejlig creme og afsluttes med en let fodmassage.

Vejledning er en naturlig del af behandlingen.


Delbehandlig

Delbehandling er behandling af et specifikt problem område. Det kan fx være en fortykket negl, en ligtorn, en hælrevne eller betændelse i neglefalsene.

Der vælges mellem lille og stor delbehandling alt efter, hvilken behandling der laves. Overstiger behandlingstiden 30 minutter, vil prisen være den samme som ved en almindelig fodbehandling.

Behandling af fodvorter ved frysning ( Hydrozid ).


Kompliceret fodbehandling

Denne behandling er aktuel, hvis du har mange ligtorne, store mængder hård hud, flere deforme negle eller, hvis det kræver behandlingstid på over 60 minutter.

Behandlingen starter efter eget valg med eller uden fodbad.

Neglene bliver klippet, tilrettet og renset op. Hård hud, hælrevner og ligtorne fjernes.

Har du fortykket eller deforme negle, bliver de tilrettet, så de får så normal en tykkelse og form som muligt.

Til sidst smøres fødderne ind i en dejlig creme og afsluttes med en let fodmassage.

Vejledning er en naturlig del af behandlingen.


Bøjlebehandling- ortonyxi

Ved nedgroede negle opleves typisk smerter omkring neglen. Huden kan være rød og hævet, og nogle gange er der betændelse.

Ortonyxi er bøjlebehandling af nedgroede negle og har til formål at udrette neglepladen, så der ikke længere er et tryk i din neglefals.

Vejledning er en naturlig del af behandlingen.


Fodstatus

Få en status på dine fødder og undgå eventuelle problemer.

Undersøgelsen omfatter en neurologisk undersøgelse, vurdering af kredsløbet, ledbevægelighed, muskelkraft, gangafvikling, fejlstillinger og smerter i bevægeapparatet samt forandringer i hud og negle (fx defekt hud, hård hud, ligtorne, sår, tryk, fortykkede negle, neglesvamp, nedgroede negle).


Kombi behandlinger med massage

Alle behandlinger kan sættes sammen, som du ønsker det. Fx klassisk olie massage sammen med en neglebehandling eller en fodbehandling sammen med 15 min massage af læggene. Hør nærmere.